José Mast

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Openbank is een nieuwe bank die onder andere een betaal- en een spaarrekening aanbiedt. Openbank is onderdeel van het Spaanse Santander, een van de grootste bankorganisaties in Europa.

Je bent met deze spaarrekening volledig vrij om in te leggen en op te nemen. Ook de rente die je maandelijks krijgt bijgeschreven kun je op ieder moment opnemen. De rente is variabel en kan dus elk moment veranderen.

Als je nog geen klant bent bij Openbank en een spaarrekening wilt openen, krijg je een betaalrekening er gratis bij, mét bijbehorende Maestropas. Geld inleggen kan ook vanaf een betaalrekening bij een andere bank.

Het IBAN-nummer van je rekening bij Openbank is Spaans en begint met ES. Het saldo valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel, dat je spaargeld tot 100.000 euro beschermt, net als het Nederlandse stelsel.

Je kunt deze rekening online openen via de app of via internet. Identificeren gebeurt door middel van een videoverbinding. Als je hulp nodig hebt bij je aanmelding, kun je ook bellen.

Speciale voordelen

  • Maximale vrijheid
  • Online openen en beheren
  • Gratis betaalrekening erbij
  • Saldo is veilig tot 100.000 euro

- Redactie Spaaronline

Rente en kenmerken


Maximale rente0,20 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenNee
GarantieEuropees
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringMaandelijks

» Bezoek website


> Vraag hier een Open Spaarrekening aan