José Mast

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met een Santander Spaarrekening spaar je zonder beperkingen op een Belgische spaarrekening. Je kunt beginnen met ieder bedrag en je geld is altijd vrij opneembaar.

Een voordeel van deze spaarrekening is dat je de rente maandelijks krijgt overgemaakt. Als je de rente op de rekening laat staan, ontvang je rente op rente. Het jaarlijkse rentepercentage ligt daardoor iets hoger dan in de tabel staat.

Je opent deze rekening via internet. Daarvoor heb je een Nederlands identiteitsbewijs, een mobiele telefoon met een Nederlands nummer en een e-mailadres nodig. Je identificeert jezelf door middel van een video.

Vervolgens kun je via een vaste Nederlandse tegenrekening geld overmaken en weer opnemen. Je mag tot 1 miljoen euro op de spaarrekening aanhouden.

Speciale voordelen

  • Ook te openen door twee personen
  • Nederlandstalige klantenservice
  • Telefonisch te bereiken
  • Tot 6 spaarrekeningen per persoon

- Redactie Spaaronline

Rente en kenmerken


Maximale rente3,60 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenNee
Max. garantie€ 100.000,-
GarantieSpaans
Rente-uitkeringPer maand

» Bezoek website


> Open hier de Santander Spaarrekening


Wat moet ik verder weten?

De Santander Spaarrekening is een product van Santander Consumer Finance. Dit is een Belgisch bijkantoor van de Spaanse bank Santander. Toch valt je saldo onder het Spaanse depositogarantiestelsel.

Openbank is ook een merk van Santander Consumer Finance, maar Openbank heeft een eigen bankvergunning. Je kunt dus zonder problemen tot 100.000 euro sparen op een Santander Spaarrekening en tegelijkertijd tot 100.000 euro aanhouden op een Openbank betaal- of spaarrekening.