ABN Amro stopt met spaarpas

Ton Hermans

12/05/2022

De spaarpas van ABN Amro werkt per 1 oktober 2022 niet meer, de bank gaat helemaal stoppen met het product. Dat betekent dat je vanaf die datum geen contant geld meer direct van je spaarrekening kunt opnemen. Ook inloggen in internetbankieren is niet meer mogelijk met de pas.

Heb je alleen een spaarrekening en geen betaalrekening bij ABN Amro, dan kun je de spaarrekening zelfs niet meer gebruiken - als je niets doet.

Voor behoud van de spaarrekening zal je een betaalpakket bij ABN Amro moeten openen, als tegenrekening. Hiervoor volstaat het Basispakket Betalen. Dat kost per 1 juli 2,95 euro per maand, oftewel 35,40 euro per jaar. Minderjarigen kunnen een gratis Jongerengroeirekening openen.

In het basispakket zit standaard een betaalrekening, een betaalpasje, de bankapp en internetbankieren. De bestaande spaarrekening kun je er gratis aan koppelen. Een review van het betaalpakket vind je op bankenvergelijking.nl.

Spaarrekening opheffen

Wil je geen nieuwe betaalrekening openen bij ABN Amro, dan moet je de spaarrekening opheffen en maakt ABN Amro het saldo naar je over, inclusief de rente die je hebt opgebouwd.

Opzeggen kan via abnamro.nl/opzeggenrekening. Kun je niet inloggen, bel dan naar ABN Amro via 0900-0024. Meer info met veelgestelde vragen over de spaarpas vind je hier bij ABN Amro.

(door Ton Hermans, Spaaronline, 12 mei 2022, Bron en foto: ABN Amro)