Ton Hermans

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij ASN kies je zelf een looptijd, van 1 jaar tot maximaal 10 jaar. Je krijgt dan een vaste rente op een eenmalige storting van minimaal €500. De rente is indien gewenst vrij opneembaar.

Het spaargeld kan tijdens de looptijd in principe alleen tegen betaling van een boete worden opgenomen. Een opname is echter boetevrij als je het geld gebruikt voor verduurzaming van je woning. Dat is wat ASN Depositosparen onderscheidt van andere spaarrekeningen met vaste rente.

Verder is het interessant dat je niet verplicht bent om ook een betaalrekening bij ASN Bank te hebben. ASN opent wel tegelijk een gewone spaarrekening voor je (ASN Sparen). Daarop ontvang je de spaarsom aan het einde van de looptijd.

Ook mag je er tussentijds de rente op laten storten, zodat je er meteen over kunt beschikken. Dat kan jaarlijks of maandelijks. Kies je voor maandelijks, dan is de rente wel 0,1% lager (op jaarbasis). Ook geldt er in dat geval een hogere minimuminleg van €5.000.

De rente op de depositorekening laten bijschrijven kan alleen jaarlijks.

Speciale voordelen

  • Relatief veel vrijheid
  • Geen ASN-betaalrekening nodig
  • Spaargeld is kosteloos opneembaar voor duurzame verbeteringen aan je woning
  • Rente naar keuze laten storten op je deposito- of gewone spaarrekening

- Redactie Spaaronline

 

Rente en kenmerken


Minimaal inleggen€ 500,-
VoorwaardenJa
GarantieNederlandse
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringPer jaar
1 jaar0,01 %
2 jaar0,01 %
3 jaar0,01 %
4 jaar0,01 %
5 jaar0,01 %
10 jaar0,35 %

» Bezoek website


> Open hier een ASN Deposito Spaarrekening