Ton Hermans

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Rabobank biedt sinds september 2023 een nieuwe spaarmethode aan waarmee je een hogere spaarrente krijgt dan op de gewone Rabo-spaarrekening. 

Met Tijdslotsparen ben je vrij om te sparen zoveel als je wil. Storten kan op ieder moment. Maar wil je geld opnemen, dan moet je dat 90 dagen van tevoren aankondigen. 

Of anders gezegd: wanneer je spaargeld opneemt, krijg je dat pas na 90 dagen op je betaalrekening. 

Daar staat dan een hogere variabele rente tegenover die je spaargeld beter laat renderen, zonder dat je het jarenlang moet vastzetten.  

Voor wie is het bedoeld? 

Deze spaarvorm is vooral interessant voor wie een deel van zijn spaargeld niet direct nodig heeft en bereid is opnames te plannen. 

Tijdslotsparen kun je combineren met een gewone Rabo-spaarrekening, het is mogelijk om beide spaarrekeningen aan te houden. 

Op de gewone spaarrekening zet je dan het spaargeld dat je op ieder moment wil kunnen opnemen, bijvoorbeeld voor onverwachte uitgaven. Op Tijdslotsparen zet je het deel van het spaargeld dat je zeker drie maanden kunt missen.  

Ook al zit je spaargeld 90 dagen 'op slot', deze periode is wellicht nog te overzien voor wie een grote uitgave plant, bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe meubels. Gedurende de 90 dagen is je spaargeld niet weg, het blijft op de Tijdslotspaarrekening staan en daar rente opbrengen. 

Je moet hiervoor wel over een betaalrekening van Rabobank beschikken. De rente wordt jaarlijks op 1 januari bijgeschreven.  

Speciale voordelen 

  • Hogere spaarrente dan op gewone Rabo-spaarrekening 

  • De spaarrente geldt over het volledige tegoed 

  • Geen minimuminleg 

  • Geen maximumbedrag dat je kunt sparen of opnemen 

- Redactie Spaaronline 

Rente en kenmerken


Maximale rente2,40 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenJa
GarantieNederlands
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringJaarlijks

» Bezoek website


> Open hier Rabo Tijdslotsparen


Wat moet ik verder weten?

De andere grote Nederlandse banken bieden deze spaarvorm (nog) niet aan.

Voor Tijdslotsparen krijg je een apart rekeningnummer, het is geen 'spaarpotje' van de gewone Rabo Spaarrekening. 

Spaargeld kun je storten vanaf je Rabo-betaalrekening of vanaf een rekening bij een andere bank. Het is ook mogelijk om direct over te boeken van de gewone Rabo Spaarrekening naar Tijdslotsparen.