Ton Hermans

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Voor een spaarrekening bij Triodos kies je als je duurzaam sparen belangrijk vindt.

Dat wil zeggen dat je spaargeld wordt ingezet voor de groene hypotheken die Triodos verstrekt of wordt uitgeleend aan ondernemers en organisaties met een “positieve ecologische, sociale of culturele impact”. Je geld wordt niet aangewend voor bonussen van bankiers.

In de mobiele app en op de website van Triodos kun je zien en volgen welke impact jouw spaargeld heeft.

Maar Triodos biedt ook gewoon spaarrente. Deze wijkt doorgaans weinig af van de rente op gewone spaarrekeningen bij andere Nederlandse banken.

Je hoeft voor deze spaarrekening geen betaalrekening bij Triodos te hebben, ook een rekening bij een andere Nederlandse bank kan fungeren als tegenrekening.

De spaarrente die je opbouwt, wordt elk jaar op 1 januari bijgeschreven.

Speciale voordelen

  • Duurzaam sparen
  • Onafhankelijke bank zonder bonussen
  • Past bij iedere Nederlandse betaalrekening

 

Rente en kenmerken


Maximale rente1,70 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenNee
GarantieNederlands
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringJaarlijks

» Bezoek website


> Ga verder om deze spaarrekening te openen


 

* De spaarrente wordt berekend in staffels. Het in de tabel getoonde rente is de rente over een saldo tot 25.000 euro. Daarboven kan de rente lager zijn. Ook vanaf 100.000 euro hanteert Triodos een ander tarief.

Je spaargeld bij Triodos valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dat betekent dat 100.000 euro per rekeninghouder gegarandeerd is, mocht er iets met de bank gebeuren.