Ton Hermans

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Lloyds Bank biedt ook in Nederland internetspaarrekeningen en hypotheken aan. De moederbank is Brits, maar de Nederlandse vestiging is tegenwoordig in Duitse handen. 

Lloyds is sinds de jaren zestig al actief in Nederland, toen als Britse bank. Vanwege brexit worden alle Europese spaarrekeningen en hypotheken nu echter geregeld vanuit Berlijn.

Dit betekent ook dat je spaarsaldo onder het Duitse garantiestelsel valt, niet onder het Nederlandse. Maar beide zijn vergelijkbaar, je loopt er als spaarder geen hoger risico door.

Deze rekening is relatief eenvoudig online te openen. Je hebt een Nederlandse betaalrekening nodig als tegenrekening en een mobiele telefoon om een sms-code te kunnen ontvangen. Lloyds heeft echter geen app om je spaarsaldo te volgen. Dit doe je via internetbankieren.

Er gelden geen beperkende voorwaarden, dus je mag het geld altijd opnemen. Je spaart zoals je dat zelf wilt. Alleen een gezamenlijke spaarrekening openen is niet mogelijk.

Speciale voordelen

  • Sparen met volledige vrijheid
  • Je hoeft geen nieuwe betaalrekening te openen
  • Simpel online aan te vragen
  • Gemakkelijk te beheren
  • Duits garantiestelsel vergelijkbaar met dat van Nederland

- Redactie Spaaronline

 

Rente en kenmerken


Maximale rente2,50 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenNee
GarantieEuropees
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringJaarlijks

» Bezoek website


> Open hier een Lloyds Bank spaarrekening