José Mast

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Geen interesse in beleggen, maar wel in rente over je spaargeld? Dan kun je een beleggingsrekening openen via Trade Republic. Geld dat je op deze rekening zet en niet belegt, levert maandelijks rente op.

Trade Republic is een Duitse beleggingsinstelling. Je kunt online een account aanmaken met behulp van je smartphone of tablet. Je krijgt dan een eigen IBAN, waarnaar je geld kunt overmaken. Vanaf het moment dat het geld op de rekening staat, krijg je er rente over.

Je kunt niet samen sparen of sparen op naam van een kind.

Je spaargeld staat op een rekening bij een van de partnerbanken van Trade Republic. Dat zijn Solaris SE, Citibank Europe, Deutsche Bank en J.P. Morgan SE. Voor elk van deze banken geldt het depositogarantiestelsel. Je saldo is dus beschermd tot 100.000 euro.

De rente krijg je alleen over een saldo tot 50.000 euro.

Geld overmaken kan met je eigen bankrekening, dat duurt hooguit drie dagen. Via Apple Pay, Google Pay of met een creditcard duurt het maar een paar ogenblikken.

Geld opnemen kan alleen met de bankrekening die je aan Trade Republic hebt opgegeven. Het geld staat na een paar dagen op je rekening.

Speciale voordelen

  • Makkelijk identificeren via smartphone of tablet
  • Geen verstand van beleggen nodig
  • Veilig sparen
  • Volledig kosteloos

- Redactie Spaaronline

Rente en kenmerken


Maximale rente4,00 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenNee
GarantieDuits of Iers
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringper maand

» Bezoek website


> Begin met sparen bij Trade Republic