José Mast

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Het Triodos Kinder Toekomst Plan investeert je spaargeld alleen in maatschappelijk verantwoorde projecten. Je komt bij deze rekening niet snel in de verleiding om de inleg weer op te nemen, want dat kost 3 procent.

Er geldt één uitzondering voor deze kosten. Als het kind 12 jaar of ouder is en een fulltime opleiding gaat doen, dan mag je het saldo hiervoor gebruiken zonder kosten te betalen.

Tot de 11e verjaardag van het kind kun je beginnen met deze rekening. Vervolgens kun je doorsparen tot hij of zij 18 wordt en zelf eigenaar wordt van het geld.

Ook opa’s en oma’s kunnen meesparen op de rekening, bijvoorbeeld door schenkingen te doen.

Hou er rekening mee dat de rente van tijd tot tijd kan veranderen. Ook in dat geval mag je saldo niet zonder kosten opnemen om het op een andere rekening te zetten.

Het Triodos Kinder Toekomst Plan is online te openen. Triodos vraagt dan om een identificatiebewijs per post. Daarna kun je de spaarrekening activeren en gebruiken.

Speciale voordelen

  • Cadeau als je minimaal 100 euro spaart
  • Sparen voor een betere wereld
  • Volledig online beheer

- Redactie Spaaronline

Rente en kenmerken


Maximale rente0,20 %
Rente-uitkeringPer jaar
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenJa
GarantieNederlandse
Max. garantie€ 100.000,-

» Bezoek website


> Open hier het Triodos Kinder Toekomstplan