Ton Hermans

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Behalve vrij opneembaar sparen tegen een variabele rente kun je bij de Spaanse bank Santander ook spaardeposito's openen. Je geld staat dan voor langere tijd vast tegen een gegarandeerd rentetarief.

Santander biedt spaartermijnen aan van een, twee, drie en vier jaar. Langer dan vier jaar kan niet. De bijhorende actuele rentes zie je in de tabel. De rente wordt aan het eind van een spaarjaar bijgeschreven.  

Je weet dus vooraf hoeveel rente je gaat ontvangen over je inleg. Je mag wel maar één storting doen, bij opening van het deposito. Bijstorten kan dus niet, als je meer wilt inleggen moet je een nieuw deposito openen. De inleg is telkens minimaal 1.000 euro. 

Bij Santander valt je geld onder het Spaanse garantiestelsel (veilig tot €100.000), maar je krijgt een Belgisch rekeningnummer en de klantenservice spreekt gewoon Nederlands.  

Je moet eerst over een gewone spaarrekening bij Santander beschikken, wil je een deposito kunnen afsluiten. Om een rekening te openen heb je een Nederlands identiteitsbewijs nodig, een telefoon en een e-mailadres. De identificatie verloopt via een video.

Speciale voordelen

  • Sparen bij een van de grootste banken van Europa 
  • Keuze uit vier looptijden 
  • Jaarlijkse rentebijschrijving 
  • Geen kosten

Rente en kenmerken


Minimaal inleggen€ 1.000,-
VoorwaardenJa
GarantieSpaans
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringJaarlijks
1 jaar3,30 %
2 jaar2,80 %
3 jaar2,60 %
4 jaar2,50 %
5 jaar-
10 jaar-

» Bezoek website


> Ga verder om deze spaarrekening te openen


Wat moet ik verder weten? 

Dit is een spaarproduct van Santander Consumer Finance, een Belgisch bijkantoor van de Spaanse bank Santander. Je spaargeld valt onder het Spaanse garantiestelsel, niet onder het Belgische of Nederlandse. 

Het gegarandeerde bedrag is echter hetzelfde, je kunt probleemloos tot 100.000 euro sparen.

Het is eventueel mogelijk om tegelijkertijd ook 100.000 euro aan te houden op een betaal- of spaarrekening van Openbank, dat ook onder Santander valt. Openbank heeft een aparte bankvergunning. Je hoeft je spaarsaldi dus niet bij elkaar op te tellen.