José Mast

Spaaronline helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij de Franse Renault Bank kun je veilig sparen zonder voorwaarden. Er geldt geen minimumbedrag en je kunt je geld opnemen wanneer je maar wilt.

Renault Bank is gespecialiseerd in autofinancieringen. Je hoeft geen Frans te kunnen om met de bank te communiceren, want je spaart online via het Nederlandstalige platform Raisin.

Als je wilt gaan sparen bij Renault Bank, maak je eerst een account aan bij Raisin. Daarvoor moet je je identificeren met een paspoort of identiteitskaart. Dat gaat via een videoverbinding. Je hebt ook een bewijs nodig van je adres, bijvoorbeeld een bankafschrift of brief van een officiële instantie.

Daarna kun je inloggen en aangeven dat je wilt sparen bij Renault Bank. Vervolgens maak je geld over. Raisin zorgt ervoor dat dit op je spaarrekening bij Renault Bank terechtkomt.

De rente wordt ieder kwartaal bijgeschreven. Als je deze rente laat staan, krijg je daar het volgende kwartaal ook rente over. De rente per jaar wordt daardoor hoger.

Bedenk wel dat de rente variabel is. Als de rente wordt verlaagd, kondigt Raisin dat minimaal vier werkdagen van tevoren aan.

Je kunt geen spaarrekening openen op naam van een kind of op naam van twee personen.

Speciale voordelen

  • Automatisch sparen kan ook
  • Geen verborgen kosten of buitenlandse belastingen
  • Sparen via Nederlandstalige app of website
  • Rente op rente

- Redactie Spaaronline

Rente en kenmerken


Maximale rente2,90 %
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenNee
GarantieFrans
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringPer kwartaal

» Bezoek website


> Begin hier met sparen bij Renault Bank (via Raisin)


Wat moet ik verder weten?

Renault Bank is de handelsnaam van RCI Banque, een dochteronderneming van de Renault Group. Eind december 2020 beheerde deze bank ruim 20 miljard aan spaargeld van klanten in zeven landen.

Raisin is een online spaarplatform met een hoofdkantoor in Berlijn. Via Raisin kun je sparen in andere landen van de Europese Unie via een gebruiksvriendelijke app en met bescherming van het depositogarantiestelsel