De Welkom Spaarrekening van Openbank geeft tijdelijk 2,0 procent rente. Je kunt de spaarrekening alleen openen als je nog geen zes maanden een Open Betaalrekening hebt. Deze is gratis.

Je krijgt dan gedurende een halfjaar een hoge rente over je saldo op de spaarrekening tot maximaal 5.000 euro. Daarna zet Openbank de Welkom Spaarrekening om naar een Open Spaarrekening met een rente van 0,01 procent. (*)

Je kunt ook 0,20 procent rente krijgen, maar daarvoor moet je minimaal 35.000 euro gaan beleggen via Openbank met Robo-Advisor. Wil je dat niet, dan kun je je geld plus rente ook altijd kosteloos van de spaarrekening afhalen.

Het is dus mogelijk om zonder kosten een betaal- en een spaarrekening te openen, 5.000 euro op de spaarrekening te zetten en na een halfjaar 50 euro rente te incasseren. Na dat eerste halfjaar heeft deze spaarrekening geen bijzondere voordelen in vergelijking met andere banken.

Speciale voordelen

  • Gratis spaar- én betaalrekening
  • Geen minimuminleg
  • Vrij opneembaar

- Redactie Spaaronline

Rente en kenmerken


Maximale rente2,00 % (halfjaar lang)
Minimaal inleggen€ 1,-
VoorwaardenJa
GarantieEuropees
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringMaandelijks

» Bezoek website


> Open hier een Welkom Spaarrekening


Wat moet ik verder weten?

Openbank is onderdeel van de Spaanse bank Santander, een van de grootste banken in Europa. De bank heeft een Spaanse bankvergunning. Je saldo is daardoor tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel.

 

* Let op: de in de review vermelde rentetarieven kunnen altijd worden gewijzigd.