Bij deze spaarbanken hoef je geen nieuwe betaalrekening te openen

Ton Hermans

11/10/2022

Na jaren van afwezigheid keert de spaarrente eindelijk weer terug. Hoog tijd om goed te kijken welke spaarrekening het meeste te bieden heeft. Al is er intussen wel iets veranderd.

Steeds meer banken eisen dat je ook een betaalrekening opent als je wilt sparen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de drie grote Nederlandse banken, maar ook kleinere banken als SNS, ASN en Knab leggen deze verplichting sinds kort op.

Maar er zijn nog steeds spaarbanken die jou volledig vrij laten. Voor de volgende tien gratis spaarrekeningen hoef je geen betaalrekening te hebben of te openen bij dezelfde bank. Je kunt dus gewoon vanaf je bestaande bankrekening storten.

Wil je de rente weten, klik dan op onze review. De spaarbanken zijn alfabetisch gerangschikt.

 

* Argenta Internet Spaarrekening

Bij deze Belgische internetbank kun je ook in Nederland online sparen. Je gebruikt je Nederlandse bankrekening als tegenrekening.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Bigbank Flexibel Sparen

Bigbank is een Estse spaarbank waar je een Nederlandse tegenrekening voor nodig hebt. Je mag zoveel storten als je wilt, maar de rente geldt wel alleen voor een saldo tot 100.000 euro.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Brand New Day Spaarrekening

Brand New Day is bekend als pensioenbank, maar je kunt ook gewoon sparen en hoeft geen pensioenrekening te hebben. Speciaal aan deze online spaarrekening is dat de rente elke maand wordt bijgeschreven.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Bunq Easy Savings

Bij Bunq kun je sinds kort ook een spaarrekening openen als je geen betaalrekening hebt bij deze digtale bank. Bunq Easy Savings keert elke maand rente uit. Je krijgt alleen rente over een spaarsaldo tot 10.000 euro.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Centraal Beheer Renteplus Rekening

Ook Centraal Beheer schrijft de rente maandelijks bij. Vanaf deze gratis spaarrekening kun je ook makkelijk deposito’s openen. Dan krijg je een hogere, vaste rente voor een periode die je zelf kiest. 

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Leaseplan Bank Flexibel Sparen

En ook Leaseplan Bank schrijft de rente maandelijks bij. Deze spaarrekening biedt volledige vrijheid, je hoeft geen andere producten te hebben of af te sluiten. Een voordeel van deze rekening is dat je ook gezamenlijk kunt sparen met je partner.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Lloyds Bank Internet Sparen

Sinds brexit is Lloyds formeel een Duitse bank. Dit betekent dat je spaarsaldo onder het Duitse garantiestelsel valt. Maar dat is bijna hetzelfde als het Nederlandse. Je tegenrekening is echter een gewone Nederlandse bankrekening en alles gaat in je eigen taal.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Nationale-Nederlanden Internetsparen

NN hanteert sinds kort aparte rentetarieven per saldoklasse. Boven 100.000 euro kan de rente anders liggen. Ook bij NN open je makkelijk deposito’s, voor als je je spaargeld voor langere tijd vast zou willen zetten.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* NIBC Direct Internetspaarrekening

Bij het Nederlandse NIBC spaar je volledig vrij. Deze spaarrekening kan ook op naam van een kind worden gezet.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

* Openbank Open Spaarrekening

Strict genomen hoort deze bank misschien niet in het rijtje thuis. Open je een spaarrekening bij Openbank, dan krijg je er namelijk een betaalrekening bij. Maar deze is gratis en geld inleggen kan ook vanaf een betaalrekening bij een andere bank.

Bekijk de rente en lees onze review.

 

(door Ton Hermans, Spaaronline, 11 oktober 2022; Foto: Shutterstock)

Lees ook:

Waarom het slim is om bij een andere bank te sparen

Hoe je een hoge spaarrente krijgt bij Scalable Capital