Vijf spaarrekeningen met een veel hogere rente dan die van je huisbank

Ton Hermans

28/03/2023

Spaarrentes lopen momenteel flink op. Bij de grote banken gebeurt dit helaas nog maar mondjesmaat. Voor een hogere rente zul je (een deel van) je spaargeld moeten overboeken naar een kleinere bank of een speciale spaarbank. Kleinere banken maken momenteel grote rentesprongen.

Dit zijn op dit moment de vijf spaarrekeningen op Spaaronline.nl met de hoogste spaarrente (peildatum 20 april 2023; rentes aangepast 9 mei 2023).

Let op: het gaat hier om vrij opneembare spaarrekeningen met een variabele rente. Die rente kan dus elk moment weer veranderen. Maar je bent vrij om je geld ook op elk gewenst moment op te nemen.

Spaaronline raadt je aan om meerdere spaarrekeningen te openen, zodat je je spaargeld gunstig kunt verdelen. Het is dan belangrijk dat je de actuele rente ook in de gaten blijft houden.

Al deze rekeningen zijn kosteloos en je hoeft niet van betaalrekening te wisselen.

Het is ook mogelijk om je spaargeld voor langere tijd vast te zetten tegen een nog hogere rente. Kijk daarvoor in ons overzicht van depositosparen.

 

1. Bunq Easy Savings – 2,01%

Onlinebank Bunq wil nieuwe klanten werven en biedt daarom een rente die ver boven die van de grote Nederlandse banken ligt. Je hoeft niet eens een betaalrekening bij Bunq te hebben. Je krijgt rente over een saldo van maximaal 100.000 euro. Deze rente wordt maandelijks bijgeschreven.

Lees onze review en open de rekening.

 

2. Trade Republic Sparen – 2,00%

Trade Republic is een beleggingsbank, maar beleggen hoeft niet. Over het saldo van maximaal 50.000 euro dat je op de beleggingsrekening stort, krijg je rente. Zo werkt het als een spaarrekening met een relatief hoge rente.

Lees onze review en open de rekening.

 

3. Renault Bank (via Raisin) – 2,15%

Je spaart indirect via een Nederlandstalige app van het spaarplatform Raisin bij een Franse bank. Er geldt geen minimum of maximum. Raisin schrijft de rente elk kwartaal bij.

Lees onze review en open de rekening.

 

4. Openbank Open Spaarrekening – 1,50%

Openbank is een digitale bank die een betaal- en een spaarrekening aanbiedt. Zij is onderdeel van het Spaanse Santander, een van de grootste bankorganisaties in Europa. Nieuwe rekeninghouders krijgen de eerste zes maanden een extra hoge rente, die momenteel 2,50% bedraagt over maximaal 100.000 euro. Daarboven krijg je het normale tarief.

Lees onze review en open de rekening.  


5. Centraal Beheer Renteplus Rekening – 1,25%

Deze spaarrekening van de bekende grote verzekeraar geeft je maximale vrijheid om te sparen en geld op te nemen. Je kunt er ook deposito's mee openen. Dat heet bij Centraal Beheer een Rentevast Rekening.

Lees onze review en open de rekening.


(Redactie Spaaronline, 28 maart 2023; rentetarieven bijgewerkt op 1 juni 2023; Foto: Shutterstock)

Overzicht van de beste spaarrekeningen - met actuele rente


Lees ook:

» Vrij opneembare spaarrekening mateloos populair

» Sparen bij Raisin, hoe gaat dat?

» Sparen bij een beleggingsbank, is dat slim?

» Hoe je een hoge spaarrente krijgt bij Scalable Capital

» Waarom het slim is om bij een andere bank te sparen